Стенен инверторен климатик General Fujitsu ASHG30LMTA/AOHG30LMTA

Арт. номер: 11103

 • Подходящи за сървърни помещения
 • Висока сезонна и енергийна ефективност: SEER 6.35 (A++)/SCOP 4.15 (A+)
 • Изключително тих за класа си: 31 dB(A)
 • Wi-Fi адаптер за безжично управление (опция)
 • Гаранционен срок: 36м.Хладилен агент R410A
 • Гаранционен срок: 36м.

 • Клас
  A++
 • Мощност
  30
 • Отопление
  8.80 kW
 • Охлаждане
  8.00 kW

3 449.00лв.
Желаете ли монтаж?
01 Функции
02 Описание
All DC инверторна технология

Енергоефективност

Охлаждане
A++
Отопление
A+
SEER
6.35
SCOP
4.15

Климатикът е оборудван с DC* вентилаторен мотор, произвеждащ повече мощност. По-ефективен и осигуряващ по-широк работен диапазон. Системата е и със синусоиден DC* инверторен контрол, който допълнително подпомага по-голямата ефективност на инверторния компресор на климатика.*DC (Direct Current) – Постоянен ток

partial image

Работа в сървърни помещения

Серията предлага възможност две вътрешни тела да работят в синхрон посредством взаимна комуникация (жична). Възможността да работят и в режим на охлаждане дори при ниски външни температури и в среда на ниска влажност, прави серията подходящият избор за сървърни помещения. При инсталиране на две машини с комуникация, има възможност те да се редуват при работа; ако едното тяло спре, другото да започне да работи автоматично; двете машини да работят едновременно, когато има затруднение при достигане на нужния капацитет.

partial image

Висок капацитет и мощен въздушен поток

Това се постига с новият дизайн с двойно засмукване, който успява много по добре да се възползва от цялостната площ на големият топлообменник. Като допълнение, системата е инженерно проектирана да доставя по-обхватен въздушен поток чрез дългата турбина с кръстосан поток и задвижващия я DC мотор.

partial image

Сензор за присъствие

Серията разполага със сензор за движение и присъствие ("интелигентно око"). Той отчита човешкото присъствие в помещението и когато потребителите напуснат стаята, климатикът автоматично преминава в икономичен режим на работа. Когато потребителят се върне в стаята, климатичната система автоматично преустановява работа в предишния работен режим. Графиката показва нагледно тази функция.

partial image

Икономичен режим на работа

Потребителят може да активира икономичен режим и ръчно от бутон ECONOMY на дистанционното управление. При този режим на работа климатикът ще намали разхода си на електроенергия, както и изходящата мощност. Това е предпочитан режим за преходните периоди на отопление (пролет и есен), но в студените зимни дни е препоръчително да бъде изключен, за да се използва пълната му ефективност.

partial image

10°C Отопление

При напускана на дома за по-дълъг период от време през зимните месеци, и за да се предотврати преохлаждане на помещението, GENERAL предлага полезната екстра - 10 °C Отопление. Тя се активира от бутона 10°C HEAT на дистанционното управление, като климатикът се включва в отоплителен режим, за да се поддържа стайната температура да не пада под 10°C . След това е много по-лесно да се достигне желаната температура, особено през по-студените зимни месеци.

partial image

Мощен режим

При нуждата от бързо климатизиране на помещението (бързо охлаждане през лятото/ бързо затопляне през зимата), климатикът от тази серия разполага с мощен режим. Той се активира от бутон POWERFUL на дистанционното управление. Активиран, режимът осигурява продължителна работа на климатика с максимални въздушен поток и развъртане на компресора. Това му позволява да работи с оптималния си капацитет, което води до по-бързо достигане на зададената температура.

partial image

Таймер с три програми - Седмица / Време / Сън

Седмичният програматор може много лесно да бъде активиран и конфигуриран от безжичното дистанционно управление. Могат да бъдат въведени до 4 настройки за включване и изключване за деня и до 28 за седмицата. Програмите "Време" и "Сън" се въвеждат с едно натискане и при останалите серии.

partial image

Мобилен контрол -безжичен LAN интерфейс

LAN устройството позволява управлението на всички функции на климатика дистанционно от офиса, на път към вкъщи през мобилното приложение на General Fujitsu - FGLair. Чрез интелигентния си контрол, FGLair ви дава достъп до абсолютно всички функции за контрол на вашата климатична система General Fujitsu.

partial image

03 Технически характеристики
  Мерна единица Охлаждане Отопление
Мощност kW 2.90 - 8.00 - 9.00 2.20 - 8.80 - 11.00
Номинална мощност kW 8.00 8.80
Консумация kW 2.33 2.41
SEER (сезонен енергиен коефициент) W 6.35 -
SCOP (сезонен енергиен коефициент) W - 4.15
Енергоефективност - A++ A+
Годишна консумация kWh/a 441.00 2,193.00
Допустими граници на външна температура °C DB -15 до 46 -15 до 24
  Мерна единица Външно Вътрешно
Размери (Височина/Широчина/Дълбочина) mm 830 x 900 x 330 340 x 1150 x 280
Тегло kg 61.00 18.00
Циркулация на въздуха m³/h 3,600.00 1,380.00
Ниво на шум dB(A) 52.00 31.00
Диаметър на дренажна тръба mm 15.8 до 16.7 13.80
  Мерна единица Стойност
Захранване V/Ø/Hz 230/1/50
Изсушаване l/h 2.70
Диаметър на тръбите (течна/газова) mm 9.52/15.88
Максимална дължина на тръбите (без дозареждане) m 50 (20)
Максимална денивелация (по-високо/по-ниско външно) m 30.00
Хладилен агент - R410A
Потенциал на глобално затопляне (GWP) - 2,088.00
Заряд kg(CO2eq-T) 2.10 (4.400)
04 Технически чертежи

technical schema image

technical schema image

05 За изтегляне
Брошура за GENERAL серия LMT Изтегли
Ръководство за експлоатация GENERAL серия LMT Изтегли